You are currently viewing Kauppakamarista hyötytietoa kansainvälistymiseen
Jukka Säikkälä on ulkomaankaupan määräysten asiantuntija.

Kauppakamarista hyötytietoa kansainvälistymiseen

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:NOPEAT

Helsingin seudun kauppakamari tarjoaa hyödyllistä tietoa vientikaupassa tarvittavista asiakirjoista ja määrämaiden tuontimääräyksistä.

Ulkomaankauppa & Maatieto -palvelu sisältää ajantasaiset tiedot lähes 200 maan vaadittavista vientiasiakirjoista, vientirajoituksista ja pakotteista, vapaakauppasopimuksista, pakkaus- ja merkintämääräyksistä ja tuotekohtaisista todistusvaatimuksista.

Ulkomaankauppa & Maantieto -palvelu on vientiä käynnistävälle yritykselle hyvä työkalu. Se esimerkiksi kertoo maakohtaisesti, millaisia asiakirjoja viennissä vaaditaan. Palvelusta löytyy myös tieto, onko EU asettanut mahdollisesti vientirajoituksia määrämaata kohtaan, kertoo Helsingin seudun kauppakamarin asiantuntija Jukka Säikkälä.

Palvelu listaa lisäksi maakohtaisesti EU:n solmimat vapaakauppasopimukset ja tullietuuksien hyödyntämiseen vaadittavat alkuperäselvitykset.

– Tullietujen ohella vapaakauppasopimukset helpottavat myös kaupan teknisiä esteitä, kun sopimukset yhdenmukaistavat tuotetestauksiin liittyviä käytäntöjä. Näin EU:ssa tyyppihyväksyttyä laitetta ei ehkä tarvitse hyväksyttää enää kohdemaassa toistamiseen, Säikkälä huomauttaa.

Helpota vientiä alkuperätodistuksella ja ATA carnet -tulliasiakirjalla

Kauppakamari myöntää lisäksi vientiin liittyviä asiakirjoja, muun muassa Euroopan unionin yleisiä alkuperäistodistuksia ja väliaikaisessa viennissä käytettäviä ATA carnet -tulliasiakirjoja. Kauppakamari myös vahvistaa ulkomaankaupassa käytettäviä asiakirjoja.

– Kauppakamarin leima asiakirjassa saattaa usein helpottaa tuontitullauksen sujuvuutta kohdemaassa.

Säikkälä vinkkaa myös kauppakamarin koulutustilaisuuksista, joissa käydään läpi ulkomaankaupan ajankohtaisia kysymyksiä.

– Yritysten kannattaa olla tietoisia vientiä koskevista määräyksistä sekä mahdollisista rajoitteista ja pakotteista. Kun vienti on oikeellista, niin ei tule myöskään jälkikäteen mitään ongelmia.

Kauppakamari palvelee ulkomaankaupan asioissa

Helsingin seudun kauppakamarin asiakirjapalvelu

Kauppakamarien ulkomaankaupan asiakirjapalvelu Vientiasiakirjat.fi

KauppakamariTieto: Ulkomaankauppa & Maatieto

Lue myös nämä