Vastauspankki – jäsenenä saat enemmän

Vastauspankki – jäsenenä saat enemmän

Helsingin seudun kauppakamarin asiantuntijat vastaavat henkilökohtaisesti kaikkiin Helsingin seudun, Kymenlaakson, Lapin, Länsi-Uudenmaan, Oulun, Rauman, Riihimäki-Hyvinkään, Satakunnan ja Turun kauppakamarien jäsenyrityksistä lähetettyihin kysymyksiin.

Onko yrityksenne jo kauppakamarin jäsen? Jäsenenä saat enemmän.

Muihin, yleisesti kiinnostaviin aiheisiin liittyviin kysymyksiin asiantuntijamme vastaavat julkisesti Vastauspankissa:

Työntekijän terve lapsi ei pääse päiväkotiin, koska se on suljettu koronavirukselle altistumisten vuoksi. Onko työntekijällä oikeus työstä poissaoloon ja mikä on työnantajan palkanmaksuvelvollisuus?

Jos lapsen hoitoa ei ole muuten järjestettävissä, työntekijällä on oikeus poissaoloon pakottavasta perhesyystä. Pakottavasta perhesyystä johtuva poissaolo on palkaton, ellei työehtosopimuksessa ole määräystä työnantajan palkanmaksuvelvollisuudesta. Jos tartuntatautilääkäri on määrännyt lapsen karanteeniin korona-altistuksen vuoksi, voi työntekijä hakea Kelasta tartuntatautipäivärahaa. Lapsen ikä ja työntekijän työtehtävät huomioon ottaen, voidaan myös sopia etätyön tekemisestä ja tällöin työnantaja maksaa normaalisti palkan tehdyltä työajalta.

Vastauspankissa on paljon lisää kysymyksiä ja vastauksia. Lähetä oma kysymyksesi – kysy asiantuntijalta.

Joanna Ahokanto on Helsingin seudun kauppakamarin lakimies.
Joanna Ahokanto

Kauppakamarin neuvontapalvelut

JOANNA AHOKANTO on yksi kauppakamarin neuvontapalveluiden lakimiehistä.

Tutustu neuvontapalveluiden muihin ihmisiin, jotka ovat hyvien neuvojen takana.