You are currently viewing Osaavaa työvoimaa on yhä vaikeampi löytää

Osaavaa työvoimaa on yhä vaikeampi löytää

Yritykset raportoivat työvoiman kysynnän kasvavan jatkuvasti.  Samaan aikaan osaavaa työvoimaa on entistä vaikeampi löytää. Pandemia aiheutti rekrytointitarpeisiin dramaattisen notkahduksen mutta toipuminen on ollut yhtä nopeaa.

Yritysten ilmoittamat uudet avoimet työpaikat Uudellamaalla vuosina 2011-2021

Vuodesta 2015 työvoiman kysyntä on kasvanut jatkuvasti.

Kun tarkastellaan vuosia 2019-2021, pandemian aiheuttama romahdus näkyy selvästi. Samoin nopea toipuminen.

Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyritysten rekrytointinäkymät ja osaavan työvoiman saatavuus

Pula osaavasta työvoimasta on kasvanut selvästi. Syksyllä 2021 jo noin 70 % yrityksistä kertoi että osaavaa työvoimaa on vaikea löytää.

Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksistä noin 62 % odottaa rekrytointitarpeidensa kasvavan seuraavan puolen vuoden aikana. Seuraavan 2–3 vuoden aikana rekrytointitarpeiden kasvuun uskoo lähes 77 % yrityksistä.

Lue myös nämä