You are currently viewing Päätoimittajalta: Kurkistetaanko yhdessä kristallipalloon?
Helsingin seudun kauppakamarin viestintäpäällikkö Tiina Tikander

Päätoimittajalta: Kurkistetaanko yhdessä kristallipalloon?

 kauan pandemia jatkuu? Miten rokotusaikataulu etenee? Entä miten taloudelliset suhdanteet kehittyvät? Vuoden alkuun mahtuu paljon epävarmuutta mutta myös lupauksia ja toiveikkuutta. Helsingin seudun kauppakamarin valtuuskunnan kokouksessa puhunut työelämäprofessori Jarno Limnell lainasi Darwinia ja sanoi, että ”Selviytyjä ei ole vahvin eikä älykkäin, vaan se, jolla on paras kyky sopeutua muutokseen.”

Käynnistämme vuoden 2021 uudistuneella Kauppakamarilehdellä.

Tarkoitus on tehdä tänä vuonna neljä lehteä: kaksi digitaalista ja kaksi painettua. Tuore lehti julkaistaan vain verkkoversiona. Lehden painopiste pysyy samana – keskitymme yritysten kilpailukyvyn kannalta keskeisiin aiheisiin.

Teemajututtuja, neuvontapalveluasiaa, kolumneja – lehden tutut palstat tarjoavat kiinnostavia nostoja. Henkilökuva ja infografiikka ovat uusia palstoja lehdessämme. Infografiikaksi on puristettu tällä kertaa sote ja henkilökuvassa on apulaispormestari Pia Pakarinen.

Ensimmäisen lehden teemana on kuntavaalit. Huhtikuussa tehdään tärkeitä päätöksiä. Helsingin 85 kaupunginvaltuutettua päättävät seuraavan neljän vuoden aikana muun muassa talousarviosta, maankäytöstä, esi- ja perusopetuksesta sekä toisen asteen koulutuksesta. Vaikuttamistyömme kauppakamarissa ei rajoitu vain vaaleihin. Keskeistä on, mitä kunnissa tehdään vaalien jälkeen elinkeinoelämän eteen. Kasvu ja kilpailukyky maksavat hyvinvointipalvelut jatkossakin.

Seuraava lehti ilmestyy vielä ennen kesää. Mistä aiheista haluaisit erityisesti silloin lukea? Olethan yhteydessä!

Toiveikkaana uuteen vuoteen
Tiina Tikander
viestintäpäällikkö
Helsingin seudun kauppakamari
@tintti

 

Kuva: Stephanie van Rossum