Haussa kansainvälinen yrityskumppani? Hyödynnä EEN-verkoston palveluja
Enterprise Europe Network -yritystukiverkosto tarjoaa kaikille pk-yrityksille maksuttomia kansainvälistymispalveluja.

Haussa kansainvälinen yrityskumppani? Hyödynnä EEN-verkoston palveluja

Helsingin seudun kauppakamari kuuluu Enterprise Europe Network -verkostoon (EEN), jonka keskeisiä palveluita on auttaa yrityksiä löytämään ulkomaisia yhteistyökumppaneita niin kaupalliseen, teknologiseen kuin tutkimusyhteistyöhön. Uusia kumppaneita voit hakea Yrityskontaktipörssin ja matchmaking-tapahtumien kautta.

Yrityskontaktipörssissä tuhansia hakuilmoituksia eri aloilta

Yrityskontaktipörssi koostuu anonyymeistä yritysprofiileista, joissa esitellään yritys, sen mahdollinen tuote tai palvelu tai mitä yritys hakee/tarjoaa, ja kerrotaan millaista yhteistyökumppania yritys etsii. Pörssistä voit hakea mm. myyntikanavia, alihankintaa, tutkimusyhteistyötä, yhteisyrityskumppania. Profiileja selataan profiilityypin, alkuperä- tai kohdemaan perusteella tai hakusanojen mukaan. Tällä hetkellä profiileja on reilut 5000 ja tilanne elää koko ajan.

Palveluun voit jättää oman profiilin tai selata muiden profiileja. Näiden yhdistelmä on yleensä toimivin tapa. Saadaksesi tiedon kiinnostavista profiileista, voit luoda Yrityskontaktipörssiin hakuvahdin, joka välittää tiedon sähköpostiisi aina uuden hakuehtojasi vastaavan profiilin ilmestyttyä.

Tapaa potentiaalisia kumppaneita matchmaking-tapahtumissa, myös virtuaalisesti

Matchmaking-tapahtumat eli yrityskontaktitapahtumat tarjoavat mahdollisuuden verkottua potentiaalisten kumppanien kanssa.Tapahtumat on yleensä järjestetty isojen, kansainvälisten ammattilaismessujen yhteydessä, mutta koronaviruksen myötä ne ovat siirtyneet verkkoon ja toteutetaan toistaiseksi virtuaalisesti. Virtuaaliset tapahtumat ovat kustannustehokas tapa löytää uusia yhteistyökumppaneita ja testata matchmaking-tapahtumaan osallistumista ilman matkustamista messuille.

Tapahtumissa rekisteröityneet osallistujat voivat varata tapaamisia muiden osallistujien kanssa ennakkoon esittelyprofiilien perusteella. Tapahtuman järjestäjät aikatauluttavat osallistujille kahdenväliset, noin 15-20 minuuttia kestävät tapaamiset ja toimittavat kullekin osallistujalle heidän oman henkilökohtaisen tapaamisaikataulunsa. Aikataulut ovat nähtävissä myös sähköisessä ilmoittautumistyökalussa. Matchmaking-tapahtumat tarjoavat hyvän mahdollisuuden tavata lyhyessäkin ajassa useita potentiaalisia kumppaneita ja laajentaa verkostoja

Miten palvelut käyttöön?

Ajantasaista tietoa kummastakin palvelusta saa Suomen EEN-verkoston sivuilta. Sieltä voi tilata verkoston kerran kuussa ilmestyvän uutiskirjeen, josta saa tiedon uusista matchmaking-tapahtumista. Yrityskontaktipörssin hakuvahdin voit luoda itse rekisteröitymällä käyttäjäksi, ja halutessasi jättää oman ilmoituksen.

Voit ottaa yhteyttä Helsingin seudun kauppakamarin asiantuntijoihin ja kysyä lisää eri palveluista.

Parhaan hyödyn saat, kun tiedät mitä etsit!

EEN