Kysy ensin kauppakamarin asiantuntijoilta!

Ongelmien ehkäi­seminen ennalta on helpompaa kuin selvittää jälkikäteen solmuun menneitä asioita. Joten ennen kuin toimii yrityksen päässä, kannattaa soittaa tai laittaa sähköposti kauppakamarin lakimiehille tai verotuksen, kirjanpidon ja kansainvälistymisen asiantuntijoille.

Lakimiehet HR:n apuna

Jos olet tekemässä työsopimusta uuden työntekijän kanssa, kannattaa käyttää paitsi kauppakamarin mallipohjaa, konsultoida neuvontamme kanssa työsuhteen ehdoista ja pohtia yhdessä onko kyseisen työntekijän työnkuvassa joista pitäisi erikseen sopia. Tehdäänkö kilpailukieltosopimus? Onko tarvetta salassapitosopimukselle? Onko syytä määritellä useampi työntekemispaikka? Mikä on työaika?

Huijasiko myyjä?

Ostettiin kone, joka ei toimikaan kuten myyjä lupasi. Jäädäänkö ihmettelemään asiaa ja keskustellaan vioista vain suullisesti myyjän kanssa? Kuukausien päästä tehdään reklamaatio. Neuvonnassamme olisimme kertoneet, että enimmillään reklamaatioaika on oikeuskäytännön mukaan vain muutamia päiviä. Muussa tapauksessa reklamaatio-oikeus voi olla menetetty. Kannattaa myös miettiä mitä reklamaatioon kirjoittaa. Siinä olevat asiat voivat tulla negatiivisina vastaan, jos joudutaan menemään oikeuteen.

Viisaita neuvoja verotukseen

Yrityskaupan tai sukupolvenvaihdoksen voi tehdä hyvinkin monella tavalla. Osakeyhtiölaki ja muu lainsäädäntö ei sitä juuri rajoita.

Mikä siten on verotuksellisesti järkevin tapa tehdä yritysjärjestely, onkin usein eri asia. Käytännössä kannattaa miettiä asia verotuksen kautta ensin neuvonnassamme ja toimia vasta sitten.

Usein on myös niin, että asia kannattaa selvittää jo vuosia etukäteen, jolloin varautumalla hyvissä ajoin tulevaan toimenpiteeseen päästään halvemmilla kustannuksilla.

Kysy ensin meiltä!

Kuvassa vasemmalta johtaja Marko Silen, lakimies Mika Lahtinen, lakimies Reetta Riihimäki, veroasiantuntija Jukka Koivumäki, lakimies Kati Mattinen ja lakimies Kirsi Parnila. Edessä keskellä kirjanpidon asiantuntija Teija Kerbs, vasemmalla päällikkö Maija Kärkäs ja oikealla assistentti Satu Dahl.

Kysy ensin meiltä!

Lue myös:

Eroamisikä ja eläkeikä työsuhteessa

Eroamisikä on 68 vuotta vuonna 1957 ja sitä ennen syntyneillä 69 vuotta vuosina 1958–1961 syntyneillä 70 vuotta vuonna 1962 ja...
Edellinen artikkeli Voiko osa-aikatyöstä sopia vapaasti? Seuraava artikkeli Kauppakamarin vientiasiakirjojen kysyntä kasvaa – Kiina hipoo jo kärkeä