yritykset, jani närhi, myynti ja markkinointi, heikki kovanen, toimitusjohtaja, pk-yritykset, Yritykset

Yhteistyö ei jätä kylmäksi

Elintarvikelogistiikan palveluita, kuten kylmäkuljetuksia, tarjoavat Esa Kuokka Oy ja Kovanen Logistics Oy ovat kilpailijoita, mutta myös hyviä kumppaneita. Paras tuotto molemmille yhtiöille saadaan, kun jaetaan työtehtäviä.
Essi Lindqvist
Meeri Utti
FacebookTwitterLinkedIn

JANI NÄRHI, MYYNTI JA MARKKINOINTI

Jani NärhiMIKÄ OLI PAINAVIN SYY ALOITTAA YHTEISTYÖ?

Toiminnan molemmin puolinen tehostaminen ja maalaisjärjen käyttö. Meillä molemmilla on Etelä-Suomessa kutakuinkin sama jakelualue. Totesimme että ajamme aivan turhaa peräkkäin, käytetään maalaisjärkeä ja yhdistetään terminaalitoiminnot sekä jakelu siltä osin kun meillä on päällekkäisyyksiä.

MITÄ HYÖTYÄ KUMPPANUUDESTA ON TEILLE?

Olemme pystyneet tehostamaan mm. ulkoalueen jakelun kustannustehokkuutta joka pääsääntöisesti on  joko heikosti kannattavaa tai jopa tappiolista.

MITÄ OLETTE OPPINEET YHTEISTYÖN MYÖTÄ?

Yhteistyössä on voimaa. Olemme molemmin puolin pystyneet kehittämään toimintaa ja hyödyntämään resursseja ristiin siltä osin kun se on ollut järkevää.

KENELLE SUOSITTELISIT KUMPPANIA?

Meille kumppanuus on merkittävä osa meidän liiketoimintaa. Olemme tyytyväisiä toiminnan tasoon vaikkakin kehittävää on edelleen. Laatu on merkittävä osa meidän asiakaslupausta ja siinä kumppanimme Kovanen Logistics on lunastanut lupauksen vähintäänkin kiitettävästi. Suosittelen meidän yhteistä verkostoa kaikille Suomessa toimiville elintarviketoimittajille.

HEIKKI KOVANEN, TOIMITUSJOHTAJA

29.8.2014, Helsinki, Kehu kaveria, Heikki Kovanen, Jani Närhi

MIKÄ OLI PAINAVIN SYY ALOITTAA YHTEISTYÖ?

Tällä alalla on aina verkostoiduttu. Yhteistyön laajentaminen alkoi, kun todettiin, ettei molempien kannata tehdä samoja asioita vajaateholla.

Mietimme miten saadaan paras tuotto molemmille jakamalla työtehtäviä.

MITÄ HYÖTYÄ KUMPPANUUDESTA ON TEILLE?

Voimme keskittyä omaan osaamiseen. Saatiin säästöjä monella osa-alueella. Kalusto ei ole enää vajaakäytöllä, sitä kautta saatiin säästöjä polttoaineessa, päästöissä ja palkkakustannuksissa. Myös kallis kylmäterminaali saatiin tehokkaampaan käyttöön.

MITÄ OLETTE OPPINEET YHTEISTYÖN MYÖTÄ?

Kaikkea ei kannata itse tehdä. Kannattaa miettiä yhdessä ensin pelisäännöt mahdollisimman tarkasti ja sopia työjako, niin että se hyödyttää molempia. Aloituksen jälkeen tuli odotetusti eteen muutamia haasteita, mutta ne saatiin nopeasti kuntoon.

KENELLE SUOSITTELISIT KUMPPANIA?

Kaikkien kannattaa miettiä, onko vastaava yhteistyökumppanuus omalla työmaalla kannattavaa. Yhteistyökumppani löytyy usein yllättävänkin läheltä. Älä pelkää edes kilpailijoitasi.

ESA KUOKKA OY

TOIMIALA, TUOTTEET, PALVELUT
Lämpötilahallitus elintarvikelogistiikkapalvelut
PERUSTETTU 1993
HENKILÖSTÖÄ 130
LIIKEVAIHTO 17,8 milj
www.esakuokka.fi