Pohjoismaiden suurin kasvuyrityskeskus Marian sairaalaan. Yritykset

Tervetuloa Startup-pöhinä!

Yrityskeskus starttasi ryminällä: elokuussa entisen Marian sairaalan tiloihin avatun kasvuyrittäjyyttä tukevan startup-keskittymän tilat varattiin heti. Jonopaikoille voi kuitenkin hakea jatkuvasti.
Meeri Utti
FacebookTwitterLinkedIn

Kun remontti on parin kuukauden päästä täysin valmis, Helsingissä sijaitsevasta MariaZeroOne-keskittymästä tulee Pohjoismaiden suurin startup-keskus. Vuoden loppuun mennessä keskuksessa toimii 60 alkuvaiheen kasvuyritystä ja noin viisi riskirahastoa.

-Olemme hakeneet innovatiivisia, kansainväliseen kasvuun tähtääviä nuoria kasvuyrityksiä mukaan. Keskuksessa ei ole toimialafokusta, kertoo Startup Maria Oy:n toimitusjohtaja Voitto Kangas.

Sairaalaan ei suinkaan jäädä ikuisesti. Tarkoitus on, että Maria on yrityksen koti 1-3 vuotta kriittisen kasvuvaiheen yli, siihen kun tuote viedään markkinoille.

Kankaan mukaan keskuksessa käynnistetään myös suuryritysyhteistyötä, niin että toimintansa jo vakiinnuttaneet yritykset voivat tuoda kehitystoimintaansa keskuksen yhteyteen.

Startup Maria Oy on voittoa tavoittelemattoman yhtiö, jonka toimijat ovat Helsingin kaupunki, Startup-säätiö ja Helsingin Uusyrityskeskus ry. Ainutlaatuista on, että talon sisältä viideltä rahastolta löytyy yli 200 miljoonaa riskirahaa.