täsmätietoa KauppakamariTiedosta, puhelinneuvontaa jäsenille, KauppakamariTieto, KauppakamariTiedon, KauppakamariTietoon, Päivitysilmoitukset Ajankohtaista, Yritykset

Googlaamisen tilalle täsmätietoa KauppakamariTiedosta

Monessa organisaatiossa tuskaillaan tiheään tahtiin muuttuvien talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon pykälien ja käytäntöjen parissa.
Timo Sormunen
FacebookTwitterLinkedIn

 

Samalla aprikoidaan, mistä löytää ajantasaisinta tietoa ja sellaisessa muodossa, jonka maallikkokin ymmärtää.

Googlen sijaan kannattaa osoitteeksi naputella KauppakamariTieto.fi.

”En minä tiedä – katsotaan googlesta!”

Siinä tuttu kommentti, jonka kuulee tämän tästä niin kotona kuin työpaikalla. Kotioloissa ”googlailu” tuottaa harvoin peruuttamatonta vahinkoa, mutta esimerkiksi taloushallinnossa kiireiden keskellä internetistä poimittu ja myöhemmin vanhentuneeksi osoittautuva tieto saattaa aiheuttaa ison sekasotkun ja myös taloudellisia seurauksia.

Oikeaa ja ajantasaistakin tietoa verkossa toki on, mutta sitä ei löydä käden käänteessä. Usein sitä on myös metsästettävä monesta eri osoitteesta. Kauppakamari onkin kehittänyt talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaisille oman ”tietopankin”, KauppakamariTiedon, jota kauppakamarin omat talouden, verotuksen ja työsuhteen asiantuntijat sekä yhteistyökumppanit päivittävät jatkuvasti.

Taina Parviainen, täsmätietoa KauppakamariTiedosta, puhelinneuvontaa jäsenille, KauppakamariTieto, KauppakamariTiedon, KauppakamariTietoon, Päivitysilmoitukset

KauppakamariTiedon päätoimittajan Taina Parviaisen mukaan tarjolla oleva tieto on paitsi ajantasaista myös luotettavaa.

KauppakamariTiedon päätoimittajan Taina Parviaisen mukaan tämä takaa, että tarjolla oleva tieto on paitsi ajantasaista myös luotettavaa.

– Ideana on tarjota helppokäyttöinen ja kattava tietopankki, joka palvelee niin yrityksiä kuin julkishallintoa. Sen kohderyhmänä ovat muun muassa yrittäjät, talous-, palkka- ja henkilöstöhallinnon ammattilaiset sekä vientikaupan parissa työskentelevät, Parviainen kertoo.

Päivitysilmoitukset suoraan sähköpostiin

KauppakamariTiedon juuret ovat jo 1970- ja 1980-taitteessa, jolloin edellä mainittuihin aihealueisiin liittyvää tietoa alettiin kerätä sananmukaisesti yksiin kansiin paperiversiona. Päivitettyjä sivuja lähetettiin kansion tilanneille asiakkaille säännöllisin väliajoin. Nyt tieto teoksen verkkoversion päivityksestä kilahtaa suoraan sähköpostiin.

– Palvelun pitkä historia takaa sen, että mukaan on seuloutunut olennaisin, tärkein ja verkon myötä entistä ajankohtaisempi tieto. Vaikeaselkoisia lakitekstejä on kirjoitettu auki, jolloin ne aukeavat myös maallikoille. Lisäksi niistä on konkreettisia ja käytännönläheisiä esimerkkejä, Parviainen kertoo.
Joskus päivityskohteita löytyy myös asiakas- ja jäsenvinkkien perusteella.

Paljon myös muuta ammattisisältöä

Päivittyvien KauppakamariTiedon sisältöjen lisäksi kauppakamarin verkkopalvelussa on myös asiantuntija-artikkeleita. Vastauspankista puolestaan löytää yleisimmät ja ajankohtaisimmat vastaukset muun muassa verotukseen, työsuhteisiin, palkanlaskentaan, vientikauppaan ja kirjanpitoon liittyviin kysymyksiin. Ammattikirjastossa julkaistaan sähköisessä muodossa Kauppakamarin kustantamat kirjat.

KauppakamariTietoon ovat tulleet myös  älykkäät sähköiset asiakirjat, kuten asiakassopimusten pohjat.

Palvelu pyörii sekä tietokoneella että mobiililaitteilla. Tämä takaa, että tarvittava tieto on aina vain muutaman näppäinkosketuksen takana.

– Lisäksi tarjolla on asiantuntijoiden puhelinneuvontaa jäsenille, jos jokin tekstikohta ei avaudu. Kysyä voi myös chatin tai tuon viime vuonna avatun Vastauspankin kautta. KauppakamariTieto on kiistatta osoittanut tarpeellisuutensa, sillä se kerää asiakaskyselyissä aina kosolti kehuja ja saa poikkeuksetta vähintään neljä pistettä viidestä mahdollisesta, Parviainen kiittelee.

Tutustu KauppakamariTietoon