Tietoturva, viestintävirasto, Yritykset

Ennakkoon varautuminen on paras puolustus

Yritysten tietojärjestelmät ovat haavoittuvia, jos niiden suojaamiseen ei panosteta. Liian usein tietoturvaan kiinnitetään huomiota vasta sitten, kun järjestelmään on jo hyökätty.
Ismo Laukkarinen
FacebookTwitterLinkedIn

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen ryhmäpäällikkö Jarna Hartikainen kertoo, että keskuksen palvelut eivät ole vielä kaikkien yritysten tiedossa.

– Valitettavan usein meihin otetaan yrityksestä yhteyttä vasta sitten, kun yritys on kohdannut tietoturvaloukkauksen, johon se kaipaa välttämätöntä ulkopuolista apua, jos sittenkään.

– Toimivimmat käytännöt ja luontevuus yhteistyöhön saadaan, kun sitä tehdään säännöllisesti osana normaalia toimintaa, Hartikainen neuvoo.

 

Tietoturva, kyberturvallisuus, viestintävirasto, infograafi,

Kyberturvallisuuskeskus antaa yrityksille apua tilanteen vakavuuden selvittämiseen sekä ohjaa tilanteen korjaamisessa ja järjestelmien palautuksessa ympäri vuorokauden.

Huoltovarmuuskriittisille yrityksille on tarjolla myös tietoturvaloukkausten havainnointi- ja varoitusjärjestelmä, HAVARO-palvelu.

Viestintäviraston nettisivuilla ilmoitetaan päivittäin tietoon tulleista tietoturvaloukkauksista. Kyberturvallisuuskeskukselle voi myös ilmoittaa tietoturvauhkista, kuten palvelunestohyökkäyksistä, verkkohuijauksista, haittaohjelmista ja tietomurroista.