tikkurila oyj, arto lehtinen, johtaja, yritykset, rautakesko, jani karotie, varatoimitusjohtaja, Yritykset

Asiakaslähtöisyys ja arvomaailma yhdistävät

Tikkurila ja Rautakesko ovat tehneet yhteistyötä vuosikymmeniä. Annetut lupaukset pidetään, ja yhteistyötä voi kutsua todelliseksi partneruudeksi. Molemmat ovat alan johtavia markkinoijia ja tuttuja kaikille suomalaisille.
Meeri Utti
FacebookTwitterLinkedIn

Arto Lehtinen01TIKKURILA OYJ, ARTO LEHTINEN, JOHTAJA

MIKÄ OLI TÄRKEIN SYY ALOITTAA YHTEISTYÖ?

Rautakeskon ja Tikkurilan yhteistyö on jatkunut jo vuosikymmeniä ja kumppanuutemme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Rautakesko ymmärtää erinomaisesti maalialan erityispiirteet.

MITÄ HYÖTYÄ KUMPPANUUDESTA ON?

Toimimme samalla maantieteellisellä alueella eli Suomessa, Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Meillä on laaja ja kattava jakeluverkosto. Olemme vahvoja toimijoita rakentamisessa ja remontoinnissa, ja meihin luotetaan niin kotimaassa kuin lähialueillaKIN. Olemme myös pystyneet yhdessä kehittämään koko maalikategoriaa.

MITÄ OLETTE OPPINEET YHTEISTYÖN MYÖTÄ?

Olemme oppineet paljon Rautakeskon tavasta hoitaa asiakkaitaan myymälässä. Olemme saaneet ideoita sekä tuotteiden että tukimateriaalien, esimerkiksi värikarttojen ja maalausoppaiden esillepanoon.

MISSÄ KUMPPANI ON PARHAIMMILLAAN?

Rautakesko haluaa tutkia asiakkaidensa ostokäyttäytymistä ja oppia ymmärtämään asiakasta. Asiakas on aina ykkönen, ja häntä kuunnellaan. Kauppaa myös kehitetään asiakkaan näkökulmasta. Yksi esimerkki tästä on sisustustavaroiden yhä laajempi tarjonta, jonka avulla tarjotaan ideoita ja inspiraatiota naisille, jotka monissa perheissä tekevät remonttipäätöksiä miehiä aktiivisemmin. Rautakeskon toiminnassa yhdistyvät ketjujen vahvuus ja yrittäjämäinen kauppiastoiminta. Meihin on tehnyt vaikutuksen myös Keskon vahva sitoutuminen yritysvastuuseen. Se on hyvin linjassa oman toimintamme kanssa.

KENELLE SUOSITTELISIT KUMPPANIA?

Kaikille jotka haluavat saada laadukkaita, rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen tarkoitettuja tuotteita myyntiin vahvan, vastuullisen ja palvelevan yhteistyökumppanin laajan jakeluverkon kautta.

RAUTAKESKO, JANI KAROTIE, VICE PRESIDENT Jani Karotie01

MIKÄ OLI TÄRKEIN SYY ALOITTAA YHTEISTYÖ?

Rautakesko ja Tikkurila on tehnyt yhteistyötä jo pitkään ja  vuosikymmenten aikana yhteistyö on muotoutunut nykyisenlaiseksi kumppanuudeksi. Rautakeskon K-rauta ja Rautia-ketjut sekä Tikkurila ovat Suomen johtavia rautakauppa- ja sisustusalan toimijoita, joten on luonnollista, että välillämme vallitsee hyvä ja laaja yhteistyö.

MITÄ HYÖTYÄ KUMPPANUUDESTA ON?

Yritysten arvomaailma ja toimintatavat tukevat hyvin toinen toistaan. Sekä Rautakeskon että Tikkurilan tavoitteena on vastata mahdollisimman hyvin asiakastarpeisiin ja palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Tikkurila kehittää aktiivisesti omia prosessejaan tehostaakseen toimintaansa ja kehittää tuotteitaan asiakaslähtöisesti. Maalit ovat meille erittäin tärkeä tuotealue ja yhteistyö Tikkurilan kanssa tukee maalikauppamme kehittämistä. Myös maantieteellinen toiminta-alueemme on pitkälti yhteneväiset ja näin myös yhteisten aktiviteettien rakentaminen on luontevaa.

MITÄ OLETTE OPPINEET YHTEISTYÖN MYÖTÄ?

Tikkurilalla on hyvä tapa rakentaa ratkaisunsa niin, että ne vastaavat asiakkaiden tarpeita. He ovat vahvoja asiakasviestinnässä ja asiakkaiden opastamisessa. Yhteistyö on tukenut kehittymistämme näillä osa-alueilla.

MISSÄ KUMPPANI ON PARHAIMMILLAAN?

Yhteistyö toimii parhaiten silloin, kun molemmat tekevät vahvasti oman osansa arvoketjussa. Kun nämä hyvin hoidetut arvoketjun osat liitetään toisiinsa luontevan ja kumppanin huomioivan yhteistyön kautta, kyetään tuottamaan lisäarvoa asiakkaille ja tarjoamaan heille oikeanlaisia ratkaisuja – esimerkiksi toteuttamaan asiakkaan kodin pintaremontti juuri asiakkaan toivomalla tavalla.

KENELLE SUOSITTELISIT KUMPPANIA?

Tikkurila on meille niin tärkeä yhteistyökumppani, että en voi oikein lähteä muille suosittelemaan… ; )

TIKKURILA OYJ

TOIMIALA, TUOTTEET, PALVELUT
Maaleja ja palveluja pintojen suojaamiseen ja kaunistamiseen. Asiakkaina kuluttajat, ammattilaiset ja tietyt teolliset toimijat
PERUSTETTU 1862
HENKILÖSTÖ 3 227 (2012)
LIIKEVAIHTO 672 milj. euroa (2012)

RAUTAKESKO OY

TOIMIALA, TUOTTEET PALVLEUT
Osa Kesko-konsernia. Yksi Euroopan suurimmista toimijoista rakentamisen ja kodin kunnostamisen markkinoilla
PERUSTETTU Kesko v. 1940, Rautakesko v. 2000
HENKILÖSTÖ yli 9000
LIIKEVAIHTO 3.363 milj. euroa (2013)