Vaikuttaminen, kauppakamari Vaikuttaminen

Vaikuttavaa työtä

Helsingin seudun kauppakamarin missiona on vahvistaa yritysten menestystä Helsingin metropolialueella.
Pia Pakarinen
Meeri Utti
FacebookTwitterLinkedIn

Kauppakamari haluaa olla yrityksille tärkeä kumppani, jonka aktiivisen toiminnan tuloksena Helsingin metropoli tarjoaa huippuluokan toimintaedellytykset yrityksille. Vaikuttamistyö on pitkäjänteistä, ja tuloksia joudutaan toisinaan odottamaan vuosiakin.

Toisaalta pitää pysyä ajassa kiinni. Mitä yritysten menestykseen juuri nyt tarvitaan, sitä suunnitellaan myös yhdessä kauppakamarin luottamushenkilöiden sekä virkamiesten ja muiden päätöstekijöiden kanssa.

Vaikuttamistyötä tehdään alueen kaupunkien ja kuntien suuntaan ja maakuntatasolla, mutta myös valtakunnan tasolla.

_ryhmä_DSC1182

Vaikuttamistyötä tehdään isolla porukalla. Ylärivissä vasemmalta: vaikuttamistyön johtaja Pia Pakarinen, assistentti Satu Dahl, mediasuunnittelija Marianne Holm ja päällikkö (EEN) Maija Kärkäs. Keskirivi vasemmalta: koulutusasioiden päällikkö Markku Lahtinen, maankäyttö- ja liikenneasioiden päällikkö Tiina Pasuri, johtaja (Espoo) Saija Äikäs, media-assistentti Omar El Mrabt. Alarivi vasemmalta: johtaja (neuvontapalvelut) Marko Silen, projektipäällikkö (Ennakointikamari) Mari Korpiola, viestintäpäällikkö Essi Lindqvist ja assistentti Miitta Hyvämäki. Kuvasta puuttuvat johtaja (Vantaa) Ari Tulensalo ja yhteyskoordinaattori Anniina Mandelin.

Käytännön vaikuttamista:

  • Terveen kilpailun edistäminen on kauppakamarin ydintoimintaa: Palmian yhtiöittäminen lähti kauppakamarin ja Mara ry:n kantelusta EU:n komissioon.
  • Kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen on ollut kauppakamarin pitkän aikavälin tavoite. Merkittävä saavutus on, että se on nyt kirjattu hallitusohjelmaan ja lakiehdotus etenee ripeästi eduskuntaan.
  • Metropolialueella tarvitaan yrityksille tilaa kasvaa ja työntekijöille kohtuuhintaista asumista.
  • Ennakointikamarissa työskennellään sen hyväksi, että oppilaitoksissa koulutetaan tulevaisuuden tarpeita varten ja yritykset saavat jatkossakin riittävästi ammattitaitoista työvoimaa.
  • Kauppakamarilta pyydetään lausuntoa lähes kaikkeen aluetta koskeviin asioihin. Seuraammekin herkeämättä kaikkea, mitä Helsingin metropolialueella tapahtuu.