KauppakamariTieto, kirjanpito, talous, verotus, Neuvontapalvelut

Tieto ja sen soveltaminen ovat tärkeitä työkaluja

Tieto ei ole vain valtaa, vaan yritykselle tärkeä työkalu asiakkaan palvelemiseksi. Nykypäivänä tiedon äärelle on päästävä nopeasti ja helposti, mistä ja milloin tahansa.
Taina Parviainen

Näihin tarpeisiin vastaa sähköinen palvelu KauppakamariTieto, jossa on kirjanpitoon, verotukseen, työlainsäädäntöön ja palkkahallintoon liittyvät olennaiset tiedot ja ohjeet. Mukana palvelussa on myös ulkomaankauppaa ja markkinointilainsäädäntöä käsittelevät tuotteet.

-Alan asiantuntija päivittävät palvelua säännöllisesti, joten käyttäjällä on aina saatavilla ajantasainen tieto. Tiedon soveltamista omaan työhön helpottavat useat käytännön esimerkit, kertoo KauppakamariTiedon päätoimittaja Taina Parviainen.

KauppakamariTietoa täydentää Ammattikirjasto, joka toimii myös itsenäisenä palveluna. Tällä hetkellä käytettävissä on kaksi kokoelmaa, Talous ja Työsuhde. Palvelu täydentyy vielä tänä vuonna kokoelmilla Juridiikka ja Johtaminen.

Etätyön arjessa tiedon äärelle päästävä heti

Erityisesti etätyössä, kun sermin takana ei ole kollegaa, on tärkeää, että on käytettävissä apuvälineitä, joista tarvittavan tiedon löytää luotettavasti ja helposti.

-Omasta mielestämme olemme Suomen sähköisin tilitoimisto, joka – kiitos sähköisyyden – toimii puhtaasti etätyöorganisaationa. Koko henkilöstömme tekee etätyötä kotona, mökillä, ulkomailla, eli siellä, missä on käytettävissä toimivat nettiyhteydet. Meidän työssämme tiedon nopea ja helppo löytyminen on ehdoton edellytys, sanoo Anne Mertaoja, Talouskonsultointi Mertaoja Oy:n omistaja ja hallituksen jäsen.

Hänen mielestään palvelusta itse aktiivisesti hakien ja miettien omaksuu pysyvää tietoa helpommin kuin vain kysymällä kaverilta. Samalla asiat jäävät paremmin mieleen.

-Talouskonsulttimme etsivät tietoa KauppakamariTiedosta viikoittain, kun pitää tarkistaa uusien tai harvemmin eteen tulevien tilanteiden kirjanpidollinen tai verotuksellinen käsittely tai kun selvitetään palkanlaskentaan ja työsuhdeasioihin liittyviä pykäliä.