Mistä asiakirjanäyttöä ulkomaisiin hankintakilpailuihin? Neuvontapalvelut

Kolme kysymystä Enterprise Europe Networkista

Maija Kärkäs, EEN yksikön päällikkö
FacebookTwitterLinkedIn

MITÄ PALVELUITA ENTERPRISE EUROPE NETWORK TARJOAA?

Helsingin seudun kauppakamarin EEN-piste tarjoaa erityisesti neuvontapalveluita liittyen kansainvälisen kaupan eri tilanteisiin. Kysymykset voivat koskea esimerkiksi rahoitusta, lainsäädäntöä, yrityksen perustamista ulkomaille ja markkinatietoutta.

Neuvonnan lisäksi yksikkö järjestää vuosittain parisenkymmentä maksutonta seminaaria liittyen kansainvälistymiseen. Seminaareihin on kuluvana vuonna osallistunut jo yli 600 yritysedustajaa.

MITEN LÖYDÄN KUMPPANIN YRITYKSELLE?

Tärkeä osa Enterprise Europe Networkin toimintaa on kansainvälisten yritysyhteistyökumppanien hakupalvelu. Verkostolla on käytössään sähköinen tietokantapalvelu Yrityskontaktipörssi, johon yritykset voivat anonyymisti jättää yhteistyöpyyntöjään tai selata muiden hakuilmoituksia.

Ilmoitukset liittyvät niin myyntikanavien löytämiseen, alihankintaan kuin tutkimusyhteistyöhön. Tietokannassa on tuhansia yritysprofiileja Euroopasta ja muualta maailmasta. Enterprise Europe Networkin avulla voi yrityskumppaneita hakea myös isojen kansainvälisten messujen yhteydessä järjestettävistä matchmaking-tapahtumista sekä yrityskontaktimatkoilta.

KENEEN VOI OTTAA YHTEYTTÄ?

Kansainvälistyvä pk-yritys voi ottaa yhteyttä päällikkö Maija Kärkkääseen, lakimies Mika Lahtiseen, sekä kansainvälisten asioiden asiantuntijoihin Johanna Marin-Hyppöseen ja Johanna Niemistöön.

Heidän kauttaan on tavoitettavissa myös muut Suomen toimijat ja kansainvälinen verkosto. Heidät ja muut Suomen verkoston tekijät löytyvät osoitteesta: www.EnterpriseEurope.fi