Knorring Ilmoitukset

Teknisen alan edelläkävijä, nykyaikainen uudistuja

Insinööri Axel von Knorring perusti Helsinkiin vuonna 1890 nimeään kantaneen teknisen tuontifirman. Perheyrityksenä sittemmin halki vuosikymmenten toiminut Knorring Oy Ab on eräs teknisen tukkukaupan uranuurtajista maassamme.
FacebookTwitterLinkedIn

Yritystoiminnalle Axel von Knorringin laaja-alainen kiinnostus tekniikasta merkitsi Yritystoiminnalle sekä usean eri tekniikan osa-alueen erikoisosaamista että tuotevalikoiman ja päämiesten laaja-alaisuutta.

– Meillä on pitkä kokemus teknisen alan kehityksestä sekä toimintaympäristön ja toiminnan muutoksista. Pitkäjänteisesti sukupolvelta seuraavalle johdettuna perheyrityksenä toiminnassamme korostuu alan ja historian ymmärtäminen, luonnehtii aiheesta yrityksen toimitusjohtajana vuodesta 1987 alkaen työskennellyt Christian Borenius.

Vuosien 1890-91 aikana yritys toi maahan ensimmäisen Priestman-merkkisen kaivinkoneen ja ensimmäisen kapearaiteisen veturin. 1920-luvun alkupuoliskolla Knorring myi ensimmäisen Suomessa sarjatuotantoon valmistetun perämoottorin.

– Pyrimme edelleen pitämään yllä yhdistelmää edelläkävijän rohkeudesta ja viisaudesta. Meillä pitää olla kyky nähdä uusia mahdollisuuksia, aloja ja tuotteita, kuten olemmekin toimineet ympäristötekniikan osalta.

Asteittain kehittyvä ympäristötekniikka

Vuonna 1994 Knorring laajensi toimintaohjelmaansa ympäristötekniikkatuotteilla.

– Kyse on asteittaisesta kehityksestä, joka Suomessa oli 1990-luvulla nähtävissä ympäristöasioiden hallintaa tukevan ISO 14000 standardisarjan kehittymisellä.

Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ympäristötekniikan määräyksiin ja standardeihin perustuvia ratkaisuja, ja ympäristötekniikan tuotevalikoimamme laajenee kaiken aikaa, kertoo Borenius.

Teollisuuden kilpailukykyä kehittävistä Knorringin tuotteista ja ratkaisuista hän nostaa ympäristötekniikan lisäksi esiin kolme merkittävää tuoteryhmäkokonaisuutta.

– Teollisuustarvikkeet ovat suurin kokonaisuutemme, ja erityisesti nostaisin esiin tärinän eristyksen, jossa meillä on suuri tietotaito. Koneiden tärinän eristäminen on tärkeää niin työntekijälle, ympäristölle kuin äänen muodostumiselle. Hydrauliikan asennustarvikkeet on toinen tärkeä osa-alue tarvikevalikoimassa.

Metalliteollisuuden asiakkaille tarjoamme eteläkorealaisen päämiehemme optimaalisesti toimivia ratkaisuja lastuavaan työstöön. Kolmantena se, että punnitustekniikan tuotteilla asiakkaat voivat rakentaa tarvitsemiaan annostelujärjestelmiä kehittyneen nykyteknologian turvin.

Tärkeä toiminnan laatu

Knorring Oy Ab:n pääliikeideana on toimia teollisuuden alihankkijana ja yhteistyökumppanina.

– Fyysinen tuote tulee meille tavallaan annettuna, ja silloin toiminnan laatu on tärkeää. Asiakkaan pitää saada tuote juuri tarvittavalla hetkellä, ja myös tilaustavan pitää toimia asiakkaan lähtökohdista, sanoo Borenius.

Työssään raskasta konepajateollisuutta varten Knorring haluaa pitää tuotekokonaisuutensa jäntevänä ja toimivana.

– Tuotteiden laatua parannetaan koko ajan läheisessä yhteistyössä päämiesten kanssa. Me saamme palautteita tuotteista asiakkailta, jota tietoa sitten viemme eteenpäin päämiehille toiminnallisen laatupolitiikkamme mukaisesti.

Knorringin liiketoiminnassa päämiesverkoston keskeisiä maita ovat alkuajoista lähtien olleet Saksa, Ruotsi ja Englanti, joten päätöskysymys voidaan osoittaa Euroopan unionin merkitykselle yrityksen toimintaan.

– Onneksi maamme on mukana yhteisössä, sillä suurin osa päämiehistämme on EU:n alueella. Unionin vaikutukset toimintaamme kohtaan ovat välillisiä, mutta vähemmän byrokratian vaikutukset näkyvät suomalaisten yritysten vientiin ja tuontiin myönteisellä tavalla.

 

Knorring-juhlalogo

Mestarintie 4
01730 VANTAA
Puhelin (09) 560 41
Fax (09) 565 2463
knorring@knorring.fi
etunimi.sukunimi@knorring.fi