On elämys nauraa pitkään ja vapautuneesti! Ilmoitukset

On elämys nauraa pitkään ja vapautuneesti!

Yritys pystyy järjestämään Suomen hauskimmat pikkujoulut vaivattomasti minuutin mittaisella puhelinyhteydellä Lippupisteeseen.
Jari Hemmilä
FacebookTwitterLinkedIn

Itsekin aikanaan stand up -koomikkona toiminut Stand Up Clubin toimitusjohtaja Antti Jäänvirta antaa neuvokkaan vastauksen stand up -komiikan luonteesta.

– Kyse on esiintymistaiteesta, jossa koomikko taiteilee huumorin avulla sekä tuo omaa persoonallisuuttaan esiin. Tavoitteena on saada yleisö nauramaan usein ja paljon. On hyvin tärkeää, että yleisö näkee tilanteen ajatuksissaan, saa hyvän mielikuvan, mutta heille täytyy myös jättää oivallusvaraa.

Älykkäästi muotoiltu ja esitetty stand up -komiikka on tarkoitettu kaikille, ja käsiteltävien aiheiden kirjo on laaja.

– Periaatteessa mikään aihepiiri ei jää ulkopuolelle. Mutta mitä herkemmästä aiheesta on kysymys, niin sen tarkempi pitää olla, sillä jokainen yleisössä oleva ei välttämättä ymmärrä stand upin syntyvän komiikasta. Maassamme ollaan myös pääsemässä poliittiseen kenttään kansainvälisten vaikutteiden rantautumisen myötä, luonnehtii Jäänvirta.

Nauraminen on sosiaalista liimaa

Jatketaan vielä hieman stand upin luonteesta esimerkiksi yritysten henkilöstön viihdyttäjänä.

– Enemmän kyseessä on virkistysnumero kuin liiketoiminnallisten toimenpiteiden esittäminen. Nauru itsessään on sosiaalista liimaa ja laskee stressitasoa. Tavallaan myös oppii toisesta ihmisestä, tulee huomanneeksi, millaiset asiat huvittavat, pohtii Antti Jäänvirta.
Yritys voi valita tilaisuuteensa stand up -koomikon esimerkiksi määritteiden energisyys, spontaanius tai kaksimielisyys avulla.
– Ne ovatkin hyviä tehokeinoja, mutta tärkeintä on, että ihminen on esityksessä oma itsensä. Yleisön keskittyessä täysin koomikon juttuun, se samalla unohtaa arjen. Parhaimmillaan on tuntuva elämys nauraa pitkään, lujaa ja vapautuneesti.

Käytännön järjestelyissä yrityksen kannattaa äänentoistosta huolehtimisen lisäksi huomioida muutama onnistumiseen vaikuttava yksityiskohta.

– Yleisön on oltava oikeassa mielentilassa, ettei esiintyjä saavu paikalle esimerkiksi juuri ennen ruokailua ihmisten ollessa nälissään yleisön tultua liian humalaan, kuten pikkujouluissa, tai tarjoilijoiden käsitellessä astioita. Tilanne tulee pohjustaa ja koomikko esitellä niin, että yleisö pystyy nauttimaan hänen taiteestaan heti alusta, kannustaa Jäänvirta järjestelmällisyyteen.

”Tee tilaus yhdessä minuutissa”

Antti Jäänvirran mukaan stand up -komiikan kiireaikoja ovat maaliskuusta toukokuuhun sekä lokakuusta joulukuuhun.

– Kevään edistyessä ihmisillä alkaa taas olla tarve virkistää arkea viihteen avulla, ja sitten toukokuussa käynnistyy yritysten kesäjuhlasesonki. Pikkujouluja varten kannattaa varaukset tehdä ajoissa, sillä esimerkiksi lokakuussa varauksensa tekevän yrityksen valinnanvara on aikaisempaa aikaa suppeampi. Ja jokaisen pomon unelmanhan pitäisi olla pikkujoulutilaisuuden järjestämisen yhdessä minuutissa.

Antti Jäänvirta neuvoo pikkujoulujuhlista päättäviä tutustumaan myös kymmenien tuhansien katsojien ylistämä Suomi nauraa! -show´hun.

– Syyskaudella 2018 Suomi nauraa! -iltoja järjestetään Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Lahdessa. Yrityksille show tarjoaa mahdollisuuden VIP-pakettiin, johon kuuluu kolmen ruokalajin illallinen, parhaat istumapaikat, VIP-narikka sekä VIP-henkilökunnan kokoaikaisen palvelun. VIP-paketin myötä yritys saa osakseen erikoiskohtelun, ja tässäkin mahdollisuudessa yritys järjestää Suomen hauskimmat pikkujoulut yhdellä minuutin mittaisella puhelinsoitolla.

YHTEYSTIEDOT

 

On elämys nauraa pitkään ja vapautuneesti

Suomen Stand Up Club Oy

Antti Jäänvirta
antti@suomenstandupclub.fi

Esiintyjät yritystilaisuuksiin:
Totte Westerlund
totte@ohjelmakauppa.fi

 


Suomi Nauraa -iltojen liput:

Lippupiste – lippu.fi

0900 600 600


Stand Up – Suomi Nauraa syyskaudella 2018 – maan parhaat esiintyjät ja upeimmat esitykset klo 20.00, VIP-ruokailut alkaen klo 17.30

Pe 16.11. Lahti, Sibeliustalo
La 17.11. Jyväskylä, Paviljonki
Pe 23.11. Helsinki, Finlandiatalo
Pe 30.11. Helsinki, Finlandiatalo
La 1.12. Tampere, Tampere-talo, Iso Sali
Pe 14.12. Helsinki, Finlandiatalo
La 15.12. Turku, LOGOMO

www.suomenstandupclub.fi/suominauraa