Kemppi-Vasama Henkilö

Järjestöstä perheyritykseen

Lahtelainen perheyritys sai sukupolvenvaihdoksen päätökseen, kun kolmas polvi otti keväällä johdon. Teresa Kemppi-Vasama on nyt hallituksen puheenjohtaja Kemppi Oy:ssä.
Helinä Hirvikorpi
Kemppi Oy
FacebookTwitterLinkedIn

Vaaleatukkainen skandinaavinainen huomataan miesvaltaisella hitsausalalla. Teresa Kemppi-Vasama sanoo, että naiseudesta on ollut hyötyä, vaikka hän itse ei erittele nais- ja miesjohtajia.

Hänen serkkunsa Antti Kemppi johtaa emoyhtiön Kemppi Groupin hallitusta.

”Olemme varsin operatiivisia hallituksen puheenjohtajia eli teemme hyvin konkreettisia projekteja yrityksessä koko ajan. Meillä on vastuu 640 ihmisen työllistämisestä”, Kemppi-Vasama sanoo.

Perheyritys täytti tänä vuonna 65 vuotta. Globaaliksi hitsauslaitevalmistajaksi ja nykyisin palvelu- ja softataloksi kasvaneen Kempin perusti isoisä Martti Kemppi. Viennin yhtiö aloitti jo vuonna 1955. Teresan isä Jouko Kemppi toimi hallituksen puheenjohtajana kevääseen asti vuodesta 2002 alkaen.

Teresa Kemppi-Vasama ei nuorena ajatellut uraa perheyhtiössä, vaan suuntasi aivan muualle. Hän opiskeli yliopistossa sosiaalipsykologiaa ja teknillisessä korkeakoulussa organisaatioiden kehittämistä.

”Minua on aina kiinnostanut, miten ihmiset saisi toimimaan hyvin yhteen niin, että työ on organisaation kannalta tehokasta ja ihmiset voivat samalla hyvin. Tämä näkökulma ja strateginen palapeli ovat olleet aina sydäntäni lähellä.”

Esimerkillä johtaminen

Valmistuttuaan Teresa Kemppi-Vasama meni töihin konsulttiyhtiö Accentureen ja siirtyi sieltä pian Suomen Punaiseen Ristiin.

”Minulle henkilökohtaisesti inhimilliset arvot ovat tärkeitä. Oli jännittävää tutustua uuteen järjestömaailmaan. Se oli ihanaa aikaa, siellä olinkin 11 vuotta.”

Kun hän miettii eroavaisuuksia yritykseen, löytyy paljon myös samankaltaisuutta.

”Organisaation lainalaisuudet ovat samat: strategioita pohditaan, numeroita seurataan ja tavoitteisiin pyritään. Ihmiset ovat ihmisiä kaikkialla, organisaatiot ovat organisaatioita kaikkialla ja prosessit prosesseja. Punainen Ristikin tekee tiukkaa myyntityötä varainhankinnassa”, hän vertaa.

Mukanaan yritykseen hän toi vankan osallistamisen. Punaisessa Ristissä suunnitteluun ja ideointiin otettiin mukaan kaikki tasot pitkin maata. Kempin kehityspäällikkönä toimiessaan hän teroitti kaikkien sidosryhmien tärkeyttä ja toi esimerkiksi strategiprosessiin lisää osallistavuutta.

Vaikka Kemppi on teknologiatalo, korostetaan yhtiössä ihmisiä ja ihmisten välistä kanssakäymistä.

”Pitää näyttää esimerkkiä, Kempin johtamisfilosofia on esimerkillä johtaminen. Itse pitää tehdä asioita niin kuin haluaisi muiden tekevän, pitää olla jämäkkä ja kohdella ihmisiä hyvin. Silti toiminnan pitää olla systemaattista ja tavoitteellista.

Kemppi-konsernissa on lanseerattu human-tech-kulttuuri. Se tarkoittaa, että ihmisten on helppo käyttää yrityksen laitteita. Human-touch taas tarkoittaa, että ihmisten pitää olla helposti lähestyttäviä, niin että kemppiläisen kanssa on mukava tehdä hommia. Iso pönäkkä ja arrogantti kilpailija saattaa hävitä tässä.

”Perheyritys on arvokas asia. Yleensä arvopohja on vahva ja arvot sellaisia, joihin on helppo sitoutua. On ihana ajatella, että pystyy työllistämään ihmisiä ja sitä kautta heidän perheitään  ja alihankkijoiden myötä vielä lisää. Yrittämällä voi tehdä paljon hyvää tässä yhteiskunnassa”, Kemppi-Vasama pohtii.

Hän on ihmetellyt, että julkisuudessa keskustellaan välillä yritystoiminnasta niin ikävään, negatiiviseen sävyyn. Hän ei tunnista keskustelusta itseään.

”Jos aikoo siirtää yrityksen paremmassa kunnossa seuraavalle polvelle, mikä on useimmiten perheyrityksen tavoite, ei onnistu ellei tee arkisesti koko ajan paljon töitä. Meillä Kempissä on hyvin kunnianhimoiset tavoitteet ja niiden saavuttaminen vaatii venymistä ja uskallusta tehdä asiat uudella tavalla.”

Suku tiiviisti yhdessä

Viisi vuotta sitten Teresa Kemppi-Vasama muutti perheineen Helsingistä Lahteen. Puoliso opettaa musiikkiaineita ja soittamista Pop & Jazz Konservatoriossa ja soittaa itse saksofonia ja klarinettia. Lapset ovat Kempin neljättä polvea, tytär on 11 ja poika 14 vuotta.

Suku on tiiviisti yhdessä. Kaikki omistajat – kaikki sukulaisia – ovat emoyhtiön hallituksessa ja osa myös Kemppi Oy:n hallituksessa.

”Töiden tekeminen sukulaisten kanssa on aaltoliikettä. Välillä sanotaan tiukkaankin sävyyn ja suoraan, toisaalta viime kädessä tietää, että tämä jengi seisoo takana. Kaikilla on yhteinen huoli yrityksen menestymisestä. Suku on jännittävä työyhteisö, se vaatii suhteiden ylläpitämistä ja manageerausta, että kaikki tietävät, missä kulloinkin mennään.”

Kemppi on myös muuttanut kurssiaan viime vuosien aikana, laajentunut softa- ja palvelutaloksi. Yhtiö myy hitsauksen johtamisjärjestelmiä ja asiantuntijapalveluita.

”Kiinasta tulee maailmalle halpoja koneita. Meidän on pakko kehittyä ja juosta lujempaa eteenpäin. Digitaalisuus, teollinen internet -ajattelu on se keino tällä hetkellä.”

Teresa Kemppi-Vasama

Kemppi-VasamaKemppi Oy:n  hallituksen puheenjohtaja

Syntynyt
Göteborgissa Ruotsissa 1970

Koulutus
VTM ja  MBA

Kotipaikka
Lahti

Perhe
puoliso ja kaksi lasta

Harrastukset
ratsastus, ulkoilu, mökkeily, kalastus, musiikki

Kemppi

Kaarihitsaukseen liittyvien ratkaisujen toimittaja

Perustettu 1949

Liikevaihto
111 miljoonaa euro (vuonna 2013)
90 prosenttia myynnistä globaaleille markkinoille

Pääkonttori
Lahdessa, tytäryhtiöitä 16 maassa

Toimitusjohtaja
Anssi Rantasalo

Emoyhtiö
Kemppi Group Oy, jonka puheenjohtaja on Antti Kemppi