Katja Noponen Henkilö

Enää ei tytötellä

Kun Katja Noponen perusti yrityksensä, moni oli takuuvarma, ettei niin nuoresta ja vieläpä naisesta ole yrittäjäksi. Saati menestyvän kasvuyrityksen johtajaksi. Väärässä olivat: reilussa kymmenessä vuodessa Katja Noponen Oy on kasvanut Suomen suurimmaksi yksityiseksi ammatillista kuntoutusta antavaksi yritykseksi.
Leena Filpus
Meeri Utti
FacebookTwitterLinkedIn

Käsi pystyyn, kuka ottaisi vastaan turvallisen, koulutusta vastaavan eläkeviran, jos sellaista tarjottaisiin? Monen käsi nousee, mutta Katja Noponen jätti tilaisuuden väliin. Sen sijaan sairaanhoitajan ja psykoterapeutin koulutuksen saanut 26-vuotias perusti työelämän valmennuspalveluja tarjoavan yrityksen.

Hyvä niin, sillä 13 vuotta myöhemmin perustajansa nimeä kantava yritys on auttanut jo tuhansia ihmisiä löytämään uuden työn potkujen jälkeen tai työkyvyttömyyden uhatessa.

Katja Noponen Oy on kasvanut Suomen suurimmaksi yksityiseksi ammatillista kuntoutusta antavaksi yritykseksi. Se työllistää reilussa 30 toimipisteessään noin kuusikymmentä ihmistä ympäri Suomen. Asiakkaita on eteläisimmästä Suomesta Karigasniemelle asti.

– Parasta yrittäjyydessä on se, kun työnsä jäljet näkee konkreettisesti. On upeaa, että pystyn työllistämään muita omassa yrityksessäni ja erityisesti tekemämme työn kautta. Olen unelma-ammatissani, Katja Noponen sanoo ja nauraa heläyttää, ettei häntä enää myöskään tytötellä, kuten yrittäjän uran alussa vuonna 2002. Silloin moni oli takuuvarma, ettei niin nuoresta ja vielä naisesta ole yrittäjäksi, saati menestyvän kasvuyrityksen johtajaksi.

Varsinaiselle kasvu-uralle Katja Noponen Oy loikkasi vuonna 2005, jolloin yritys päätti suunnata valmennuspalvelunsa julkisista yrityksistä yksityisiin yrityksiin.

Viime vuonna Katja Noponen Oy ylsi historiansa parhaimman tuloksen. Liikevaihtoa oli 3,3 miljoonaa ja viivan alle jäi yli 660 000 euroa. Yrityksen asiakkaita ovat pääosin työeläkeyhtiöt, vakuutusyhtiöt ja suomalaiset suuryritykset.

– Me olemme työeläkeyhtiöiden työrukkasia. Loppuasiakkaitamme on monelta alalta varastomiehistä mansikanpoimijoihin ja oopperalaulajista talousjohtajiin. Meidän tehtävämme on luoda heille uusia uria. Osa saattaa tarvita pientä lisäkoulutusta, joku vaihtaa ammattia kokonaan.

Yritys hoitaa puolet Suomen työeläkekuntoutustapauksista. Työllistämistoimet ovat tehokkaita: 78 prosenttia Katja Noponen Oy:n asiakkaiksi tulleista työkyvyttömyysuhan alaisista ihmisistä työllistyy tai aloittaa ammatilliset opinnot.

Johtaminen on kohtaamista

Mikä Noposen menestyksen salaisuus sitten on? Yksi vahvuus on koulutus. Taloushallinnon pyörittämiseen sairaanhoitajan ja psykoterapeutin osaamisesta ei ole hyötyä, mutta se antaa jotain paljon arvokkaampaa. Siihen on sisäänrakennettuna ihmisten kohtaaminen, arvostaminen ja kunnioittaminen.

Ne ovat Noposen mielestä olennaisen tärkeitä avuja johtajalle.

– Meillä työntekijöiden vaihtuvuus on tosi pientä, samoin sairastavuus. Työntekijöistä välitetään ihan oikeasti, kulttuurimme on keskusteleva. Minusta on hirveän tärkeää, että saan monenlaista palautetta työntekijöiltä. Kun ihmiset kokevat olonsa turvalliseksi, työn tekeminen on helppoa ja tehokasta.

Noponen painottaa myös, että johtamisen on oltava kurinalaista. Yhtiössä ollaan tarkkoja siitä, minkälaisiin kilpailutuksiin tartutaan.

– Kaikkiin tarjouksiin ei ole syytä vastata. Koska olemme hyviä siinä mitä teemme, asiakaskin on valmis maksamaan siitä. Aggressiiviseen hintakisaan me emme lähde, vaan haluamme kilpailla laadulla, Katja Noponen sanoo.

Yritys on vastuussa työkyvyttömästä

Suomessa jää joka päivä viisi alle 30-vuotiasta työkyvyttömyyseläkkeelle. Katja Noponen on vakuuttunut, että iso osa heistä saataisiin takaisin työelämän piiriin oikeilla keinoilla.

– Ihmisiin pitää panostaa, johtaa heitä paremmin, kohdella inhimillisemmin. Se on koko kansakuntamme etu. Yrityksissä ei ymmärretä sairauspoissaolojen hintaa. Esimerkiksi tuotannon työntekijän sairauspoissaolopäivä voi maksaa yritykselle noin 350 euroa, kirjanpitäjän tai lakimiehen 700 euroa.

Noponen on huolissaan niistä lukuisista ihmisistä, jotka sinnittelevät uupuneina työpaikoillaan, kun eivätkä uskalla sanoa ääneen, miten raskasta heillä on. Kun he sitten jäävät työkyvyttömyyseläkkeelle, hinta voi olla yritykselle jopa miljoona euroa.

– Todellisuudessa pienillä työnkuvan muutoksilla he jaksaisivat töissään tuottavina ja tehokkaina. Kaikissa yrityksissä ei ole vielä ymmärretty, että työkyvyttömyysuhan alaisia kannattaa kuntouttaa tehokkaasti. Iso yritys on vastuussa heistä irtisanomisen jälkeenkin kaksi vuotta.

Katja Noponen

Katja Noponen_1Kuka? 39-vuotias sairaanhoitaja ja psykoterapeutti. Perheeseen kuuluu taloushallinnon johtotehtävissä toimiva mies ja 2-vuotias lapsi. Kotoisin Juvalta.

Mitä? Työelämän valmennuspalveluja tarjoavan Katja Noponen Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Miten? Vuonna 2008 pääkaupunkiseudun Vuoden Nuori Yrittäjä ja yksi saman vuoden valtakunnallisen Vuoden Nuori Yrittäjä -palkinnon saajista. Vuonna 2011 Vuoden Nuori Johtaja. Vuonna 2012 sijoittui ensimmäisenä suomalaisena kolmen parhaan joukkoon kansainvälisessä ”Creative Young Entrepreneur Award” -kilpailussa Taiwanissa. Vuonna 2009 Espoon kaupungin mitali ansiokkaasta toiminnasta. Vuonna 2014 Espoon yrittäjänaisten valitsema Espoon Esteri ja Valtakunnallinen yrittäjänainen.

Motto? Asioilla on tapana järjestyä.