Digimittari Ajankohtaista

Värähtääkö yrityksesi Digimittari?

FacebookTwitterLinkedIn

Digimittarin avulla saa nopeasti käsityksen siitä, millä on yrityksen oma digitaalinen taso juuri nyt.

Digitar Oy:n Piiu Pukkilan kehittämässä mittari esittää 16 kysymystä, joiden avulla yritysjohto voi peilata johtamista, osaamista ja innovointikykyä suhteessa digitalisaatioon. Digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuuksien tunnistaminen ja niihin tarttuminen on edellytys, kun suomalaisyritykset -haluavat pysyä mukana kiristyvässä kilpailussa.

– Jotta voidaan ottaa askeleita eteenpäin, on ensin tiedettävä, missä ollaan. Yritysjohdolta vaaditaan ennen kaikkea rohkeutta ja ryhtymistä. Tekemistä on oikeastaan niin paljon, ettei usein ole väliä, mistä aloittaa, kunhan aloittaa, Pukkila kannustaa.

Digimittari palvelee ensisijaisesti yksittäistä yritystä, mutta kertyvästä tiedosta voidaan myöhemmin tarkastella suomalaisyritysten digitalisoitumisen tilaa yleisemminkin. Vastausten kertyessä yritys pystyy vertaamaan omaa digitilaansa muihin testin tehneisiin. Mittariin on vastannut jo yli 300 yritystä.

Tarkoitus on kehittää Digimittari-perhettä palvelemaan yrityksiä vielä laajemmin eri osa-alueiden kehittämisessä. Digitalisaatiosta innostuminen olisi yrityksissä nyt erittäin tärkeää, Pukkila muistuttaa.

Digimittari on kehitetty kauppakamarien Digitaalinen Polku -ohjelman yhteydessä.