Erilaisten ihmisten johtaminen -kirja Ajankohtaista

Miten johdat tyhmästi toimivia ihmisiä?

Johtajat juhlapuheissaan sanovat, että ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara, mutta miten voi oppia ymmärtämään kummallisesti, jopa tyhmästi toimivia ihmisiä? Miksi tuo toinen ei voi ymmärtää asioita samalla tavalla kuin minä itse?
FacebookTwitterLinkedIn

Jokainen esimies ja johtaja haluaa toimia mallikkaasti – mutta minkäs teet, kun ihmiset toimivat ihan toisin kuin itse. Miten siis valita ihmisiä tiimeihin ja miten heidät saa kantamaan kortensa yhteiseen kekoon?

Johtaja – usein tiedostamattaan – valitsee alaisikseen itsensä kaltaisia ihmisiä ja toisen tyyppiset karsitaan. Omat käsitykset tulisi kyseenalaistaa, muuten kuulee ja näkee kaiken suodattimen läpi, eli kuulee sen, mitä haluaakin kuulla ja valitsee klooneja alaisikseen.

–Erilaisuus on hyvä asia. Ei kuitenkaan mikä tahansa erilaisuus, vaan tehtävään sopiva toisia täydentävä erilaisuus, kertoo tuotantotalouden DI, toimittaja, tietokirjailija ja yritysviestinnän asiantuntija Marjatta Jabe juuri ilmestyneessä kirjassaan Erilaisten ihmisten johtaminen.

Johtajan pitäisikin osata kyseenalaistaa oma näkemyksensä; muuten kuulee ja näkee kaiken oman suodattimensa läpi.

Erilaisten ihmisten johtaminen -kirjaan on haastateltu useita menestyviä johtajia ja tutkijoita, kuten professori Alf Rehniä sekä Satu Huberia ELO:sta, Mikael Jungneria Kreab Oy:stä, Mikko Kuitusta Vincit Oy:stä, Marjo Miettistä EM-Group Oy:stä ja Ove Uljasta Mehiläisestä.

-On suuri rikkaus, että uskalletaan olla eri mieltä ja uskalletaan jopa riidellä. Minä en halua johtaa pelkkiä jees-porukoita , Ove Uljas sanoo.

-Hierarkinen “seuraa ohjeita” -johtaminen on kuin häkkikanin elämää johdettavalle, Mikael Jungner sanoo.